videolink holland
draadloos camera systeem
point to point
helikopter
satelliet
mobiel
nieuws
foto's
f.a.q.contactEnglish

 

Helikopter

Een helikopter wordt steeds vaker ingezet bij live uitzendingen

Videolink heeft de apparatuur in huis om de verbindingen vanuit de helikopter te realiseren.

De verbinding kan bestaan uit een straalverbinding, of een 4G verbinding. Videolink levert ook de intercom verbindingen en eventueel shading en tally. We kunnen dmv onze partners de helikopter met de camera leveren.

Kijk hier naar een korte film met onze helikopter verbinding. (de verbindingen met de motoren zijn ook door ons gerealiseerd)

Eurosport Wielerkoers

Technische informatie.

Bij een straalverbinding wordt er een videozender in de heli geplaatst die naar de grond straalt. Op de grond moet dan op een hoog punt (hoogwerker of flatgebouw) het signaal met richtantennes ontvangen worden. Het bereik is dan ongeveer 20 Km. Maar er kan ook gekozen worden voor een 4G verbinding. Aan de ontvangst kant hoeft dan alleen maar een goede internet verbinding aanwezig te zijn. Het bereik is dan heel Nederland.

Indien de helikopter boven de bebouwde kom vliegt moet er een dubbelmotorige helikopter gebruikt worden. Deze is iets kostbaarder dan een single engine. De prijs voor de huur van een single engine helikopter is ongeveer € 850 euro per uur incl piloot. Hier komt dan nog de huur van de camera, de straalverbinding en de technici bij.

Een heli kan gemiddeld 3 uur vliegen, daarna moet er getankt worden.

De camera onder de Helikopter