videolink holland
draadloos camera systeem
point to point
helikopter
satelliet
mobiel
nieuws
foto's
f.a.q.contactEnglish

Videolink Point to point

De Point-to-Point verbinding wordt gebruikt om 2 gebouwen of lokaties met elkaar te verbinden. Een zichtverbinding is essentieel voor een goed resultaat. Vaak worden de antennes op het dak van het gebouw geplaatst. Maar er kan ook een hoogwerker, steiger, o.i.d. gebruikt worden. Klik hier voor een foto van onze antenne op een hoogwerker van 25 meter.

Indien er geen zichtverbinding is kan er met een extra link via een hoog gebouw gestraald worden. (repeater station)

De set bestaat uit een zender, ontvanger, antennes, kabel en statieven. De verbinding is digitaal en voldoet aan de EBU broadcast norm. Bij iedere videoverbinding zitten 2 audiokanalen. (optioneel 2 extra audiokanalen.)

U kunt de apparatuur eventueel zelf installeren. De huurprijs voor een broadcast videostraalverbinding is € 750.- voor de eerste dag. Uiteraard geldt een korting bij langere periodes. Bel of mail voor een offerte.

Alternatieven:

Behalve straalverbindingen verhuren wij ook broadcast kwaliteit verbindingen die via het internet lopen. Heeft u aan beide zijden een goede internet aansluiting ? Dan kan dit een prima oplossing zijn. Onze apparatuur is Full HD en geeft een uitstekende beeldkwaliteit.De aansluitingen zijn HDSDI 1920x1080 50i Er zit wel wat vertraging van enkele seconden in de verbinding. Geen internet aanwezig ? Dan kunnen we met simkaarten een oplossing bieden. Uiteraard kunnen we ook via de satelliet een verbinding tot stand brengen, wij rijden onze satellietwagens tot bij u voor de deur.

 

Toepassingen

Onze Point-to-Point link is mede dankzij zijn eenvoudige opzet, en concurrerende prijs zeer populair. Onze nieuwste 10Ghz verbinding is zo compact dat de complete set in de kofferbak van een personen auto past, en binnen 15 minuten kompleet operationeel is. De kabellengte naar de antenne kan tot 200 meter zijn. Ook hebben we IP straalverbindingen in de verhuur. 100Mb bi-directioneel. LET OP: Dits is geen consumer WiFi verbinding, maar een professionele Carrier Grade verbinding (Ceragon IP10)

U kunt de verbinding gebruiken voor live TV uitzendingen, overbruggen van water, live operaties, etc. Ook plaatsen wij tijdelijke verbindingen op een kerk om een kerkdienst in een zaal verderop te laten zien.Foto.

Waarom Videolink ?

Videolink onderscheidt zich door het leveren van point to point verbindingen van uitsluitend broadcast kwaliteit. Zeer praktisch is de lange antennekabel die gebruikt kan worden. De zender kan bijvoorbeeld naast of zelfs ín de OB-Van geplaatst worden. Een videokabeltje van 2 meter is dan voldoende zodat er absoluut geen videoverliezen optreedt, De kabel naar de antenne kan maar liefst 200 meter zijn, zonder enige vorm van verlies! Hetzelfde geldt ook aan de ontvangst kant. Videolink is de enige leverancier in Nederland van een broadcast systeem wat zo compact is.

Klik hier voor een schema van onze broadcast videolink

Een kleine greep uit ons klantenbestand die onze Point-to-Point systemen reeds naar tevredenheid gebruikt hebben:

JVR, United Broadcast Facilities, Dutchview, Eringa, RTV Utrecht, Omroep Flevoland, Hulskamp, Hecla, Beamsystems, Excess, etc...

Point-to-Point antenne voor maximaal 20 Km.