videolink holland
draadloos camera systeem
point to point
helikopter
satelliet
mobiel
nieuws
foto's
f.a.q.contactEnglish

Videolink Faq's


Hoeveel Kilometer haalt een verbinding ?

Dit is volledig afhankelijk van of er een zicht verbinding is. De zend- en ontvangstantenne moeten elkaar kunnen zien. Bij grote hoogte van de antennes is een afstand van 20 Kilometer mogelijk. Onze draadloze camera systemen halen in sommige omstandigheden tot ongeveer 5 Km. Binnenshuis doet ons draadloos camerasysteem het ook prima, maar hele dikke muren kunnen problemen geven. Bel voor advies.

 

Is een zichtverbinding noodzakelijk ?

Voor een Point-to-Point verbinding wel. Is er geen zichtverbinding dan kunt u een hoogwerker o.i.d. inhuren. Eventueel plaatsen wij een repeater op een hoog gelegen gebouw. Bij een draadloze camera is zicht niet altijd noodzakelijk. Bel voor advies !

Levert Videolink ook camera's ?

Jazeker. Videolink kan alle apparatuur (event. met bediening) leveren voor uw live sportevenement, congres, webcasting, operatie etc...Als u een camera van ons inclusief onze zender huurt weet u zeker dat het systeem perfect samenwerkt. Wij hebben de Sony PDW700 in de verhuur.

Ik ga maar 50 meter overbruggen, hebben jullie een eenvoudig goedkoop zendertje ?

Jazeker, we hebben een zgn Mimo zendertje in de verhuur speciaal voor kleine cameras van bijvoorbeeld JVC. Hij is klein, licht en heeft HDMI en HDSDI in full HD tot 1080P, maar het bereik is maar tot ongeveer 100 a 200 Meter. De vertraging is nihiel (minder dan een halve frame) en de beeldkwaliteit verbluffend goed. Foto hier. Deze set kunt u ook bij ons kopen, wij zijn dealer. We hebben ook een COFDM kleine minizender. Foto hier. Maar die is alleen SD. We hebben ook een zgn "CamWave" in de verhuur; zeer beperkt bereik tot 25 Meter, voor een beperkte prijs. Ook hebben we voor korte afstanden (tot 900 meter) een glasvezelkabel in de verhuur. Via ons Copperhead fibre systeem gaat duplex HDSDI + audio + ethernet. Bel voor advies.

Wat is een Digitenne zender ?

Onze Digitenne zender wordt ingezet bij evenementen. Deze zender word gebruikt om 1 of meerdere HD videosignalen naar diverse ontvangers te sturen. Bijvoorbeeld om diverse LED schermen in een straat of dorp draadloos van signaal te voorzien. Dit bespaart u lange kabels trekken. Het signaal zendt in de televisie-band en kan daarom zeer eenvoudig ontvangen worden met een simpel consumenten digitenne ontvangertje, en het bereik is meerdere kilometers. Het aantal ontvangertjes is onbeperkt. Videolink verhuurt ook professionele diversity ontvangers.

Kan er ook via internet doorgestraald worden ?

Ja dat kan. Videolink verhuurt een zgn "WMT" systeem waarmee u full HD kunt verzenden via het openbare internet. De videoverbinding gaat HD 1 kant op, dus van A naar B, inclusief retour audio (van B naar A). Het enige wat essentieel is, is een betrouwbare internet verbinding aan beide kanten van minimaal 20 Mb . Wij hebben bijvoorbeeld zeer goede ervaringen met KPN glasvezel internet ( 25 up/down ), maar de meeste Ziggo aansluitingen (20 mB up) werken ook prima met ons systeem. Heeft u geen betrouwbare internet verbinding op locatie ? Dan koppelen we 6 simkaarten aan elkaar. Bel voor advies.

Is er shading en tally mogelijk ?

Jazeker, voor de LDK en Sony cameras hebben we een shading set in de verhuur. U bevestigt deze achterop uw LDK camera, zowel HD of SD en de datazender wordt aan uw eigen OCP-400 verbonden. U kunt dus uw originele OCP blijven gebruiken ! Voor Sony camera's (HDC1500 of PDW700) kunnen wij de OCP er bij leveren.

Werkt de zender met een Z1, EX1R of Canon XL1 ?

De zender wordt bevestigd via een V-Mount of Bauer aansluiting. Als uw camera dit niet heeft, plaatsen we een zendertje op de Hotshoe aansluiting, maar dit geeft wel wat beperkingen.( bel voor advies ) U kunt ook onze Sony DSR500 erbij huren (dagprijs €175.-) of voor HD onze Sony XD-Cam camera de PDW-700 (dagprijs € 225)

Kan mijn cameraman intercom krijgen ?

Ja zeker, wij verhuren een losse intercom zender, met porto's. U kunt dan ook de verslaggever een draadloos 'oortje' geven.

Heeft de videozender vertraging ?

Dat ligt aan welk merk u van ons huurt. Wij hebben o.a. het merk Link Research en Gigawave. Deze merken hebben een vertraging van 1 a 2 frames, zowel HD als SD.

Wat kost de huur van een verbinding ?

Een draadloos LowDelay SD camerasysteem kost vanaf € 700, en een broadcast point-to-point verbinding vanaf € 750.- per dag. Bij meerdere dagen hanteren wij een aantrekkelijke korting.

Zit er verschil in de COFDM zenders van Videolink en andere aanbieders ?

Jazeker, niet iedere zender heeft dezelfde eigenschappen! Wij werken uitsluitend met gerenomeerde merken zoals Gigawave en Link. Er zijn goedkopere systemen in de markt, maar die hebben veel vertraging of een slecht bereik dus die hebben wij niet. Bij eventuele problemen, hebben wij altijd een reserve zender binnen recordtijd bij u op locatie. Onze sets worden altijd compleet getest afgeleverd. Betrouwbaarheid staat bij ons hoog in het vaandel.

 

 

 

 

Kan je 'live' video zenden vanuit een rijdende auto ?

Jazeker, onze diversity ontvanger wordt met 2 of 4 speciale antennes op een hoog punt geplaatst, en in de auto (of boot of motor) wordt een extra versterker gemonteerd. De zendantenne komt met een magneetvoet op de auto. U kunt door een stad rijden met acceptabele beeldkwaliteit. Voor grote afstanden plaatsen we een WMT systeem in de auto: dit is een systeem dat met een aantal gekoppelde 4G simkaarten werkt en via het internet in HD verbinding maakt met de ontvanger.

Kunnen wij de apperatuur zonder technicus huren ?

Ja dat kan, maar technische kennis is wel vereist. Wij garanderen alleen een goede kwaliteit als de apparatuur door onze eigen technici is geïnstalleerd, echter het aansluiten van de draadloze camera is kinderlijk eenvoudig.

Kunnen wij ook een zender kopen ipv huren ?

Dat kan, wij hebben apparatuur in verschillende prijsklassen . Een eenvoudig zendersetje is rond de 6000 Euro, Vergeet u ook de licenties niet. Een luxe full options set is rond de 45.000 Euro. Videolink verkoopt ook Ka-Band internet satelliet systemen

Klik hier voor de Ka-Band internet systemen die we kunnen leveren.

Verhuren jullie ook satelliet auto's ?

Ja. Wij regelen voor u de complete satellietverbinding, inclusief downlink-schotel, camera's en satelliet capaciteit. Wij regelen ook verbindingen met het buitenland. Zelfs Australië of Azië is geen probleem. Bel voor meer informatie 0345 510774.

Ik wil tijdens een congres live spreken met iemand in NewYork....

Videolink heeft een indrukwekkende lijst van contacten over de hele wereld. Wij regelen voor uw spreker een studio in NewYork, (of waar dan ook) en verzorgen de complete verbinding tot bij u op de stoep. Ook kan uw gast in onze studio in Culemborg plaatsnemen (of thuis bij u op de bank) voor een interview met het buitenland.

Hebben jullie ook een Radio verbinding ?

Jazeker ! Videolink verhuurt een radio straalverbinding ( een zgn STL Link ). Hiermee kunt u HiFi stereo audio van A naar B versturen. Ideaal voor radiostations of PA bedrijven die een lange afstand moeten overbruggen of bijvoorbeeld audio over het water moeten sturen. Onze glasvezelkabel (max 900 meter) kan ook een goede oplossing zijn, deze is duplex (bi-directioneel) en heeft ook intercom en LAN.

Ik wil graag een 'internet straalverbinding' kan dat ?

Wij hebben een IP-straalverbinding die speciaal gemaakt is voor data. U kunt dit zien als een "RJ45 Cat-5 kabel door-de-lucht". Dus u kunt 2 netwerken met elkaar verbinden, of een PC op locatie A met een internet verbinding op locatie B. Deze set heeft een bereik van max 4 a 5 Km, en is van het gerenomeerde merk Ceragon IP10. Een absolute zichtverbinding is essentieel. Let op: Dit is geen consumenten WiFi kastje, maar een professioneel systeem. Heeft u op locatie geen internet ? Huur dan onze Internet Satelliet Wagen, altijd gegarandeerd een prima internet verbinding, waar dan ook in Europa !

Hoe zit het met vergunningen ?

Videolink is in het bezit van alle benodigde zendlicenties uitgegeven door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Bij onze apparatuur zit altijd een licentie meegeleverd. Indien u op locatie controle krijgt van een ambtenaar, belt u dan met ons kantoor. De door ons gebruikte frequenties zijn exclusief voor videoverbindingen, en veroorzaken geen storingen op GSM, portofoons etc. Onze medewerkers werken volgens de Arbo norm.

Wij gaan jullie set doorverhuren, krijgen wij korting ?

99% van onze klanten verhuurt onze apparatuur door. Onze prijzen zijn al netto. Bij meerdere dagen wordt korting berekend. Wij hanteren een strikte betalingtermijn van 30 dagen.

Wanneer kunnen wij de spullen ophalen/terugbrengen

Dat gaat altijd in overleg. Soms op de dag zelf, soms een dag ervoor, zelfs 's avonds of in het weekend is mogelijk.

Hoe zit het met de verzekering ?

U bent als huurder 100% aansprakelijk voor schade of diefstal. Zorgt u dus zelf voor een goede verzekering! Bij diefstal stellen wij u aansprakelijk voor de nieuwwaarde van de gehuurde apparatuur. Bij schade verhalen wij de reparatiekosten op U als huurder. De kleine lettertjes kunt u lezen op onze ALGEMENE VOORWAARDEN

Wat gebeurt er als ik een storing heb in de verbinding ?

U belt direct ons kantoor (voor noodgevallen 24h bereikbaar) en de dienstdoende technicus helpt u verder.

Ik heb nog een paar domme vragen, kan dat ?

Domme vragen bestaan niet, u kunt ons altijd bellen als u vragen heeft. Ook 's avonds: 0345 510774.

Journalist aan het werk in onze satellietwagen.